Warsztaty kulinarne ufundowane przez polsko-litewską restaurację Kochanówka

01Kilka dni temu obchodziliśmy uroczyście święto patrona naszej szkoły. Z tej okazji uczniowie wszystkich klas brali udział w wielu konkursach: plastycznych, recytatorskich, przygotowywali prezentacje o życiu i twórczości Adama Mickiewicza. Jedną z głównych nagród były warsztaty kulinarne, ufundowane przez polsko-litewską restaurację Kochanówka. 2 grudnia uczniowie, pod opieką pań: Jolanty Niewęgłowskiej i Haliny Matuły, powędrowali na ulicę Kochanowskiego do restauracji, gdzie spędzili pracowity poranek. W przytulnej sali Kochanówki uczyli się jak robić pierogi z truskawkami, serem, jabłkiem. Fachowych rad udzielali bardzo sympatyczni pracownicy. Na koniec wszyscy uczestnicy warsztatów zajadali ze smakiem gorące pierogi. Chyba jeszcze nigdy nie były tak dobre!