Organizatorem konkursu był Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie. Celem konkursu było pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności, podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego, kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży. Konkurs trwał od marca do czerwca 2017 r. Milena pod opieką p. Grażyny Malinowskiej przygotowywała się do kolejnych etapów eliminacji konkursowych. 13 czerwca 2017 r. w Warszawie zorganizowano finałowe spotkanie uczniów, którzy otrzymali nagrody i pamiątkowe dyplomy. Miłą niespodzianką była podróż metrem do Pałacu Kultury i Nauki. Pod opieką przewodnika uczniowie zwiedzali sale pałacowe. Podziwiali panoramę Warszawy z wieży widokowej.
Milenie gratulujemy i życzymy wielu sukcesów na dalszych etapach zdobywania wiedzy.